by uysalotomasyon uysalotomasyon Yorum yapılmamış

Pres Tamir Bakımı ve Otomasyon Çözümleri

Ülkemizin, gelişen ve gelişme hızı gittikçe artan sektörlerinden yan sanayi bir diğer deyişle küçük sanayi’nin dayanmış olduğu en önemli unsurlardan biri de kalıp ve yedek parça alanıdır.

Yan Sanayi, Yedek Parça, Otomotiv, Ağır Sanayi ve Diğer Sanayi sektörlerinin olmazsa olmaz enstrümanları; Eksantrik Presler, Hidrolik Presler ve Transfer Presler büyük önem arz etmektedir. Bu denli önemli ve yüksek bütçelerle elde edilen bu enstrümanların tabi ki bakımı ve onarımı bir o kadar zor olmaktadır.

Uysal Otomasyon ltd şti olarak, sanayi ve endüstriyel işletmelerimiz için Bursa Pres Bakımı alanında özellikle, Eksantrik Pres  Tamir Bakımı, Hidrolik Pres Tamir Bakımı, Transfer Pres Tamir Bakımı yanı sıra bunların kurulumu, montajı, rutin kontrolleri, montaj-demontaj işlemlerini ve diğer tüm ihtiyaç duyulan otomasyon çözümlerini yerine getirmekteyiz.

     Bursa  Pres Tamirci   Firması  Olarak Başlıca  Hizmetlerimiz

  • Hidrolik ve Eksantrik pres kurulum, taşıma ve devreye alma işlemleri
  • Pres hat kurulum, taşıma hizmetleri
  • Hava tesisatı, su tesisatı yapım ve onarım hizmetleri
  • H ve C ,B Tipi presler makine genel bakım ve ağır bakım hizmetleri
  • Pres zemin, üst, alt ve yan bölümlerdeki metal kaynak işlemleri
  • Pres ve makine hatlarının çevresine çit, kapı, sürgülü kapı üretim ve montajı
  • Yağlama sistemleri onarım ve yenileme
  • Sprey yağlama sistemleri ve Pres yağlama sistemleri
  • Sızdırmazlık ekipmanları
  • Şok izolatörleri
  • Pres zemin projelendirme, kazı ve inşa hizmetleri
  • İş güvenliğine uygun el koruma bariyeri ve alan tarama koruma sistemleri
  • Scada Yazılım uygulamaları
  • Otomasyon plc  yazılım konusunda müsteri istekli yol alıyoruz (müşteri istekli marka ya dikkat ediyoruz )
  • İş güvenliği günümüzde zorunlu oldugundan güvenlik plc panolarımızda zorunlu hale getirdik.
  • Elektronik  kart ve panoların problem teşhisi ve onarımı bakımı
  • Makine ve pres elektrik hatlarının çekimi, elektrik genel bakım hizmetleri
  • Pres Güvenlik Uygulamaları, Hızlı Kalıp Değiştirme, Tonaj Ölçümü
  • Pres Onarım & Bakım & Revizyon, Periyodik Bakım, Pres Otomasyon, Yedek Parça
  • Torna, freze, cnc, borvek, broşlama, diş açma işlemleri
  • Isıl işlem, taşlama ve honlama işlevleri
  • Talaşlı imalat (çelik, demir, sarı, bronz, kestamit, alüminyum, pirinç vb)

 

Pres  Tamir Bakım ve Otomasyon Hizmetlerimizi Yurt dışı ,Bursa ve Çevre İllere Vermekteyiz.

Misyonumuz; “Gelişen ve Büyüyen Ülkemizin,

Otomotiv  Yan Sanayi  Küçük ve Metal Sanayi bunun yanında Ar&Ge Geliştiren  ve ekonomi bel kemiği sektörlerimizin güvenilir partneri olmaktır. Bu kutlu ve zorlu yolculuklarında ihtiyaç duydukları otomasyon çözümlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde sunabilmektir.

by uysalotomasyon uysalotomasyon Yorum yapılmamış

Eksantrik Pres Bakımı Hakkında

BURSA EKSANTRİK PRES TAMİR ARIZA TEKNİK BAKIM SERVİSİ 

Eksantrik Pres Alımları ve Eksantrik Pres Hattı Kurulum Projelerini gerçekleştirirken mutlaka bir otomasyon firması ile çalışılmasını tavsiye ediyoruz.Bu sayede Eksantrik Pres Arıza Tespitleri ve Masraf Tespitlerini en kısa zamanda çıkarabilir, vakit ve nakit anlamda tasarruf yapabilirsiniz.

Eksantrik Preslerde çoğunlukla yaşanan ve teknik müdahale isteyen konular; Alt Tabla Hidrolik ünite  Yenilemeleri, Pano Yenilemeleri, Yeni Pano Tasarım-Üretim ve Montajını şeklindedir bu ve bunun gibi işlemleri otomasyon firmaları aracılığı ile kolayca çözebilirsiniz.

Günümüzde büyük önem arz eden işçi güvenliği bu alanda hassasiyetini oldukça üst seviyeye çıkarır. Uysal Otomasyon olarak eksantrik presler için emniyet sistemleri geliştiriyor ve periyodik bakımlarını Bursa ve Çevre İllerde  gerçekleştiriyoruz.

Eksantrik Preslerin Yağ ,Keçe,Rulman, Filtre ,Balata Değişimlerini Gerçekleştiriyoruz.

EKSANTRİK PRES NEDİR ÇALIŞMA PRENSİBİ

Kavrama milinden aldığı dönme hareketini dişliler vasıtasıyla krank miline aktarır. Krank milinin dönmesi ile biyel kolu krank milinin eksantrik kaçıklığı kadar doğrusal hareket yapar. Eksantrik dişlilerin konstrüksiyon yapısına göre preste istenen hız elde edilir. Bu hız ayarı pres imalatı sırasında, presin kullanılma amacına göre istenen slayt hızı da göz önüne alınarak ayarlanır.

Biyel Kolu:

Eksantrik mildeki dönme hareketini, eksantrik milin eksen kaçıklığı kadar doğrusal harekete çevirir. Volan ağırlığının yeterli bulunmadığı,ya da konstrüksiyon olarak makul değerlerin dışına taşıldığı durumlarda, angrenaj sistemi devreye girer.Yani; bir veya birkaç kademe dişli grubu yardımıyla, güç-devir ilişkisi ayarına gerek vardır.

H Tipi Eksantrik Presler:

Kendi içerisinde, dört biyelli; iki biyelli ve tek biyelli olarak çalışma hassasiyeti anlamında sıralanabilir.

C Tipi Eksantrik Presler:

Bunlar koçlarının uç noktadan da yataklanması durumuna göre 8 veya 6 kızaklı,gövdeye ek bir kızak elemanıyla bağlanan Prizmatik kızaklı, klasik gövdede kızaklamalı öncelik sırasıyla yandan volanlı ve arkadan volanlı tabir edilen bir sıralama içerisinde tercih edilmelidir.

 

Pres Bakım ve Otomasyon Hizmetlerimizi Yurt dışı ,Bursa ve Çevre İllere Vermekteyiz.Müşteri Memnuniyeti Önceliğimiz.

Misyonumuz; “Gelişen ve Büyüyen Ülkemizin,

Otomotiv  Yan Sanayi  Küçük ve Metal Sanayi bunun yanında Ar&Ge Geliştiren  ve ekonomi bel kemiği sektörlerimizin güvenilir partneri olmaktır. Bu kutlu ve zorlu yolculuklarında ihtiyaç duydukları otomasyon çözümlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde sunabilmektir.

EKSANTRİK PRES ÇALIŞMA PRENSİBİ

Elektrik motoru ile elde edilen dönme hareketi kayışlar vasıtasıyla Volana aktarılır. Bunun sebebi elektrik motorunun devir sayısı yüksektir (1450 d/dk). Preslerin dakikadaki vuruş sayısı çok düşük olması gerekiyor. Bu yüzden motorun devir sayısı aktarma organlarında düşürülerek aktarılır.
Volana bağlı olan milin üzerinde kavrama ve fren grubu vardır. Kavrama ve fren grubu pnömatik veya hidrolik kumanda ile çalışır. Volan motordan aldığı dönme hareketi ile sürekli döner, fakat volan mili dönmez. Parça basmak istediğimiz zaman kavrama kumandasını devreye sokarız ve volan mili dönmeye başlar. Volan milindeki dönme hareketi dişliler vasıtasıyla devir sayısı küçültülerek krank (Eksantrik mile) a aktarılır.
Eksantrik milin görevi dairesel hareketi doğrusal harekete dönüştürmektir. Presin krank miline biyel kolu dediğimiz kollarla bağlı bulunan hareketli kafaya (koç ) krank milinin eksen kaçıklığı kadar doğrusal hareket yaptırılır. Buna presin kursu (strok) diyoruz. Küçük tonajlı preslerde bu strok ayarlanabilir yapılabilir. Büyük tonajlı preslerde strok sabit yapılır.
Değişik yükseklikte kalıp bağlamak için ayrıca reglaj ayar mekanizması yapılır.Mekanik presin koç aşağıya indiği pozisyonda geri dönüşe geçtiği pozisyona A.Ö.N. (180˚) yukarıda durduğu pozisyona Ü.Ö.N. (360˚)denir. Eksantrik preslerde, işi yapan gücü sağlayan volan enerjisidir. Volan, enerjisini dönüş devrinden alır, yani devir arttıkça volan enerjisi artar, devir düştükçe volan enerjisi düşer.Volan ağırlığının yeterli bulunmadığı, ya da konstrüksiyon olarak makul değerlerin dışına taşıldığı durumlarda, angrenaj sistemi devreye girer. Yani; bir veya birkaç kademe dişli grubu yardımıyla, güç-devir ilişkisi ayarına gerek vardır.
Devir değiştirmeli preslerde, devir değiştirme işlemleri esnasında volanı değiştirebilme imkânı olmadığı için Volan, en düşük devirde gerekli gücü sağlayabilecek şekilde dizayn edilmelidir. Strok ayarlı preslerde; eksantrikliğin (strok mesafesinin) azalması ile birlikte, volanın dolayısıyla presin iş yapma kabiliyeti artar. Prensip olarak, eksantrik olarak dönen krank mili, volandan direkt veya angrenaj sistemiyle aldığı gücü, (kuvvet) x (kuvvet kolu) prensibiyle prese verir. Buradaki kuvvet kolu terimini, krank mili için eksantriklik miktarı olarak anlayacağız. Eksantriklik=strok/2 dir. İşte bu nedenle volan değiştirilemez bir kavram olduğu için(hız hariç) değiştirilebilen kavram olan strok ayar sistemi sayesinde strok boyu azaldıkça pres çeneleri arasından alınabilecek pres kuvveti artar. Bu kuvvet sigorta yardımıyla sınırlandırılmak zorundadır. Aksi halde, pres makinesi mekanizması ve hatta gövdesi, volanın vereceği kuvvete mukavemet edemeyeceği için deformasyona uğrar.
Presin dizaynında evrensel kabul Alt Ölü Merkeze (BDC) 30 derecelik açı dilimi içinde kranktan, dolayısıyla presten anma gücünün çekilebileceği veya başka bir deyişle maksimum gücün alınması gerekliliği durumudur. Bu pres kullanıcısı tarafından muhakkak bilinmelidir. Presler, yapılacak işin hassasiyetine göre değişik şekillerde dizayn ve imal edilirler. Yani, kalıbın çalışması esnasında doğan reaksiyon kuvvetler, koçun kızakları tarafından iyi dengelenmelidir. Aksi takdirde oluşan istenmeyen veya hesaba katılmayan momentler, kayıt kızaklarının bozulmasına ve hatta kırılmasına bile yol açabilir.

3):  Preslerde İSG Tedbirleri

Özellikle Metal sanayinde olmak üzere  otomotiv, beyaz eşya, denizcilik teknolojisi ve savunma sanayisi gibi alanlarda çok kullanılır. İş sağlığı ve güvenliği açısından bu sektörde en tehlikeli iş ekipmanlarıdır. Çünkü yaşanan İş kazalarında çok fazla uzuv kayıpları olmakta hatta ölümle sonuçlananlarda asımsanmayacak kadar çoktur.Bunların önüne geçmek için preslerde teknik olarak bazı güvenlik önlemleri olması gerekmektedir.Bunları sırasıyla aşağıda göreceğiz.

  1. Çift El Kumanda
  2. Acil Stop Butonu
  3. Işık Bariyeri
  4. Mekanik Koruyucu
  5. Ayak Pedal Koruyucusu
  6. Koruyucu El Aletleri
  7. Emniyet Takozu
  8. Görsel Koordinasyon
  9. Güvenlik PLC (Safety PLC)

4):    Çift El Kumanda Tertibatı

  • Muhafaza İçinde Olmalı
  • Eşzamanlı Çalışmalı (Zaman Röleli)
  • Koç Başı Alt Ölü Noktaya İnene Kadar Basılı Tutulmalı
  • İstem dışı hareketlerle butona basılmaya engel olacak şekilde muhafaza mevcut olmalıdır.
  • Butonlar arası en fazla 0,5 sn’lik gecikme ile koç başı harekete geçmelidir5):     Acil Durdurma Butonu

    5):      Acil Durdurma Butonu

    • Farkedilebilir
    • Ayırtedilebilir
    • Kolay Ulaşılabilir
    • Sistemi Tamamen Durdurmalı
    • Basıldığında Kalıcı Olmalı
    • Reset Butonuna Basılmadan Pres Çalışmamalı

      6):   Işık/Işın Bariyeri

      • Operasyon bölgesine girildiğinde sistemi durduracak şekilde konumlandırılmalı
      • Operasyon bölgesine olan mesafe CE’ye göre belirlenmeli
      • Operatörün tehlikeli alana temasından önce makineyi durdurmak için gerekli olan minimum mesafeye yerleştirilmelidir.
      • Presle dikey ışık bariyeri arasında ölü alan kalması durumunda, sisteme yatay ışın bariyeri de eklenmelidir.
      • Alıştırma ve deneme preslerinde olduğu gibi, operatör ışık bariyerini geçip içerideki kalıp üzerinde bir işlem yapacak ise, ışık bariyeri her defasında manuel resetlenmelidir. Arka ışık bariyerleri sadece arkadan,ön ışık bariyerleri de sadece önden resetlenebilmelidir.

        7):  Alan Tarama Sensörü

        • Alan tarama sensörleri hareketli otomasyon (akıllı robot) sistemlerinin bulunduğu preslerde çalışma alanı içerisindeki nesneleri algılayarak makinenin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.
        • Alan tarama sensörlerinin kullanım amacı ağırlığa duyarlı paspaslarla  benzerlik göstermektedir.
        • Alan tarama sensörleri çok daha hassas ve gelişmiş sisteme sahiptir.
        • Mesafe ayarları ile farklı uygulama koşullarına elverişli oluşu tercih sebebi olmaktadır.

          8):    Mekanik Koruyucu Tertibatı

          • İş alıp verilen kısım dışındaki bölümleri kapatmalı
          • Switch tertibatlı olmalı
          • Açıldığında sistemi tamamen durdurmalı
          • Resetlemeden tekrar çalışmamalı

            9):  Ayak Pedal Koruyucusu

            • Sadece kapalı kalıplarda kullanılmalı
            • Koruyucu sert, sağlam malzemeden olmalı
            • Ayak pedalı konumuna geçişler, kumanda panosunda bulunan anahtarlı düğmeler ile sağlanmalı
            • Ayak pedalları yetkili kişilerde bulunmalı
            • Ayak Pedalıyla Çalışırken;Ayak pedalına bastıktan sonra her defasında ayak pedaldan çekilmeli, böylece ayaktaki kas yorulmalarına engel olunur.Bu durum istemsiz basmaların önüne geçer.

              10):  Koruyucu El Aletleri

              • Operasyon bölgesine yapılan beslemelerde parçanın boyutuna uygun olan maşa, mıknatıs, kıskaç gibi el aletleri kullanılmalıdır.
              • Elle yapılan beslemeler minimum seviyeye indirilmelidir.

                11): Emniyet Takozu

                • Koç başı ve üst tablanın ağırlığı sebebiyle ve hidrolik preslerde hidrolik basıncındaki azalma veya hidrolik kaçağı sebebiyle koç başında düşmeler meydana gelebilmektedir.
                • Pres makinalarında bakım, kalıp bağlama vb. durumlarda yeteri sağlamlıktaki barlar (takozlar), tabla aralarına konularak güvenli çalışma sağlanmalıdır.
                • Operator tarafından emniyet barları kolondan alındığında presin emniyet devresi, koç tablanın hareketini engelleyici yapıda olmalıdır.

                  12):  Görsel Koordinasyon

                  • Birden fazla operatörün çalıştığı preslerde operatörlerin birbirlerini görebileceği ve gerektiğinde iletişim kurabileceği çalışma ortamı sağlanmalıdır.
                  • Presin çeşitli kısımlarında bulunan bütün çalışma butonlarına aynı anda basılmadan pres çalışmayacaktır.
                  • Durdurma butonlarının sadece birine basılmasıyla presin durması sağlamalıdır.

                    13): PLC (Programmable Logic Controller )

                    PLC’ler; endüstri alanında kullanılmak üzere tasarlanmış, sayısal prensiplere göre yazılan fonksiyonu gerçekleyen, sistemi giriş-çıkış kartları

                    ile denetleyen, içinde barındırdığı zamanlama, sayma, saklama ve aritmetik işlem fonksiyonları ile genel kontrol sağlayan elektronik bir cihazdır.

                    PLC kullanıldı yerler

                    • Start Butonu
                    • Stop Butonu
                    • Işık Bariyeri
                    • Ekipmanın çalışma plc sistemi dışında güvenliği ilgilendiren donanımların ayrı bir güvenlik PLC sistemine bağlanması gerekmektedir. Bu şekilde çalışma PLC sisteminde meydana gelebilecek bir arıza durumunda ekipmanın güvenlik tertibatlarının devre dışındakalması engellenmiş olacaktır.
                    • Aynı zamanda Güvenlik PLC sistemi yardımıyla güvenlik sistemlerinin aktif çalışma durumları sürekli kontrol edilecektir.

                      14):   Şartlandırıcı

                      Prese gelen basınçlı hava şartlandırıcıdan geçerek nihai özelliğini kazanır.

                      • Filtre (Yabancı madde ve suyu ayırır)
                      • Basınç regülatörü (Prese gelen basıncı düzenler, sabitler)
                      • Yağlayıcı (Havanın bir miktar yağlanmasını sağlar ve presteki aşınma, sürtünme ve korozyonu önler)

                      Böylece daha güvenli bir pres çalışmak mümkündür.

                      15):     İş Ekipmanlarının Güvenli Hale Getirilmesi

                      • Pres Kontrol Panosu
                      • Şartlandırıcı
                      • Manometre ve Emniyet Ventili, Pres Emniyet Valfi
                      • Kompresör Hava Kurutucu, Hava-Yağ Filtresi
                      • Çember Korkuluk, Platform Korkuluğu
                      • Ergonomik Koşullar
                      • Gürültü Seivyesi

                      16):    Pres Kontrol Panosu

                      • Pres kontrol panosunda çalışma konumlarını değiştiren buton kilitli olmalıdır.
                      • Emniyet kilidi sadece yetkili kişilerde olmalıdır.
                      • Emniyet kilidi olmadan presin çalışma konumunda değişiklik yapılmamalıdır.
                      • Pres Kontrol Panosunun Üstündeki Yazılar Yabancı Dilde Olmamalıdır.

                      • Bursa da bulunan firmamız eksantrik pres makinelerinin tamirini …birlikte herhangi bir arıza durumunda anında yardıma koşmaktadır. 

BURSA EKSANTRİK PRES BAKIM TAMİR TEKNİK SERVİSİ 

“İşlerinize, güvenilir çözüm ortaklığı sunuyoruz. Hizmet anlayışımızla kalitenize kalite katıyoruz.

by uysalotomasyon uysalotomasyon

Hidrolik Pres Bakımı Hakkında

BURSA HİDROLİK PRES TAMİR ARIZA TEKNİK BAKIM SERVİSİ 

Uysal Otomasyon LTD ŞTİ Olarak Hidrolik Pres Alım ve Hidrolik Pres Hat Kurulum projeleri gerçekleştiriyoruz. Alanında Çeyrek Asırlık deneyim sayesinde Hidrolik Pres Tamir Arıza Tespitleri ve Masraf Tespitlerini en kısa sürede çıkarabiliyor, vakit ve nakit anlamda tasarruf yapmanıza vesile oluyoruz.

Hidrolik Preslerde çoğunlukla yaşanan ve teknik müdahale isteyen konular; Hidrolik Yenilemeleri, Pano Yenilemeleri, Yeni Pano Tasarım-Üretim ve Montajı şeklindeki işlemleri otomasyon firmaları aracılığı ile kolayca çözebilirsiniz. Uysal Otomasyon olarak Otomasyon Çözümlerindeki bilgi, birikim, tecrübe ve profesyonel ekibimize güveniyoruz.

Günümüzde büyük önem arz eden işçi güvenliği bu alanda hassasiyetini oldukça üst seviyeye çıkarır. Uysal Otomasyon olarak hidrolik presler için emniyet sistemleri geliştiriyor ve hidrolik pres periyodik bakımlarını Bursa ve Çevre İllerde  gerçekleştiriyoruz.

Eksantrik Pres Yağ ve Filtre Değişimlerini Gerçekleştiriyoruz.

1):    Hidrolik Pres

Hidrolik presler, bir hidrolik silindirin ileri geri hareket ettirilmesiyle silindirin gücü nisbetinde iş yapabilen hidrolik devreli pres makineleridir. Çalışma şekli Elektrik enerjisi ile yağ basmaya yarayan pompalar döndürülerek elektrik motorundaki sisteme basınçlı yağ basılır. Bu basılan yağ silindirlere etki ettirilir. Böylece silindirler ileri geri (doğrusal) hareket ederek mekanik enerjiyi meydana getirmiş olur. Ve bağlı olan hareketli kafa aşağı yukarı şekilde hareket eder

Hidrolik preslerin diğer preslere göre kullanım avantajları vardır. Bunlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Vurucu başlığı hareket ettiren pistonu, istenilen noktada durdurulabilme ve hareket ettirebilme özelliğinden dolayı, ihtiyaç duyulan kurs boyunun ayarı ve kalıbın bağlanması çok kolaydır.
  • Hidrolik devrede bulunan emniyet valfi sayesinde aşırı yüklemelerde pres tezgahı ve kalıp emniyete alınmıştır.
  • Çalışma basıncına ve kalıplanacak malzemenin özelliklerine bağlı olarak çalışma hızı ayarlanabilmektedir.
  • Kurs boyu süresince pistonun her noktadaki basıncı sabittir.

      2): Preslerin Karşılaştırılması

    1) Hidrolik preste vuruş boyunca kuvvet sabittir, mekanik preste ise   slayt pozisyonuna göre kuvvet değişir.

    2) Hidrolik preste kurs yüksekliği kolayca ayarlanır ve kontrol  altındadır. Mekanik preste ise kurs yüksekliği krank ve eksantrik  dönüşüyle sınırlıdır.

    3) Hidrolik presin hızı ayarlanabilir, mekanik presin hızı ise tahrik  sistemiyle sınırlı ve sabittir.

    4) Hidrolik pres aşırı yüke giremez, önceden ayarlanmış bir kuvvete  ulaşınca slayt hareketini sona erdirir. Mekanik pres ise aşırı yüke   girer ve koruyucu sistem yoksa prese ve kalıba zarar verebilir.

    5) Mekanik presler, devrini daha hızlı tamamlar ve  seri üretime daha yatkındır.

    6) Mekanik preste daha küçük motor kullanılır. Hidrolik  presler, eşdeğer bir mekanik prese oranla 2-2,5 kat  daha güçlü motor kullanır.

    7-Mekanik presin slayt hızı, daha yüksek olduğundan  yüksek darbe hareketi isteyen kesme ve delme

    işlemlerine daha uygundur.

     3):  Preslerde İSG Tedbirleri

    Özellikle Metal sanayinde olmak üzere  otomotiv, beyaz eşya, denizcilik teknolojisi ve savunma sanayisi gibi alanlarda çok kullanılır. İş sağlığı ve güvenliği açısından bu sektörde en tehlikeli iş ekipmanlarıdır. Çünkü yaşanan İş kazalarında çok fazla uzuv kayıpları olmakta hatta ölümle sonuçlananlarda asımsanmayacak kadar çoktur.Bunların önüne geçmek için preslerde teknik olarak bazı güvenlik önlemleri olması gerekmektedir.Bunları sırasıyla aşağıda göreceğiz.

    1. Çift El Kumanda
    2. Acil Stop Butonu
    3. Işık Bariyeri
    4. Mekanik Koruyucu
    5. Ayak Pedal Koruyucusu
    6. Koruyucu El Aletleri
    7. Emniyet Takozu
    8. Görsel Koordinasyon
    9. Güvenlik PLC (Safety PLC)

    4):    Çift El Kumanda Tertibatı

    • Muhafaza İçinde Olmalı
    • Eşzamanlı Çalışmalı (Zaman Röleli)
    • Koç Başı Alt Ölü Noktaya İnene Kadar Basılı Tutulmalı
    • İstem dışı hareketlerle butona basılmaya engel olacak şekilde muhafaza mevcut olmalıdır.
    • Butonlar arası en fazla 0,5 sn’lik gecikme ile koç başı harekete geçmelidir5):     Acil Durdurma Butonu

      5):      Acil Durdurma Butonu

      • Farkedilebilir
      • Ayırtedilebilir
      • Kolay Ulaşılabilir
      • Sistemi Tamamen Durdurmalı
      • Basıldığında Kalıcı Olmalı
      • Reset Butonuna Basılmadan Pres Çalışmamalı

        6):   Işık/Işın Bariyeri

        • Operasyon bölgesine girildiğinde sistemi durduracak şekilde konumlandırılmalı
        • Operasyon bölgesine olan mesafe CE’ye göre belirlenmeli
        • Operatörün tehlikeli alana temasından önce makineyi durdurmak için gerekli olan minimum mesafeye yerleştirilmelidir.
        • Presle dikey ışık bariyeri arasında ölü alan kalması durumunda, sisteme yatay ışın bariyeri de eklenmelidir.
        • Alıştırma ve deneme preslerinde olduğu gibi, operatör ışık bariyerini geçip içerideki kalıp üzerinde bir işlem yapacak ise, ışık bariyeri her defasında manuel resetlenmelidir. Arka ışık bariyerleri sadece arkadan,ön ışık bariyerleri de sadece önden resetlenebilmelidir.

          7):  Alan Tarama Sensörü

          • Alan tarama sensörleri hareketli otomasyon (akıllı robot) sistemlerinin bulunduğu preslerde çalışma alanı içerisindeki nesneleri algılayarak makinenin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar.
          • Alan tarama sensörlerinin kullanım amacı ağırlığa duyarlı paspaslarla  benzerlik göstermektedir.
          • Alan tarama sensörleri çok daha hassas ve gelişmiş sisteme sahiptir.
          • Mesafe ayarları ile farklı uygulama koşullarına elverişli oluşu tercih sebebi olmaktadır.

            8):    Mekanik Koruyucu Tertibatı

            • İş alıp verilen kısım dışındaki bölümleri kapatmalı
            • Switch tertibatlı olmalı
            • Açıldığında sistemi tamamen durdurmalı
            • Resetlemeden tekrar çalışmamalı

              9):  Ayak Pedal Koruyucusu

              • Sadece kapalı kalıplarda kullanılmalı
              • Koruyucu sert, sağlam malzemeden olmalı
              • Ayak pedalı konumuna geçişler, kumanda panosunda bulunan anahtarlı düğmeler ile sağlanmalı
              • Ayak pedalları yetkili kişilerde bulunmalı
              • Ayak Pedalıyla Çalışırken;

                Ayak pedalına bastıktan sonra her defasında ayak pedaldan çekilmeli, böylece ayaktaki kas yorulmalarına engel olunur.

                Bu durum istemsiz basmaların önüne geçer.

                10):  Koruyucu El Aletleri

                • Operasyon bölgesine yapılan beslemelerde parçanın boyutuna uygun olan maşa, mıknatıs, kıskaç gibi el aletleri kullanılmalıdır.
                • Elle yapılan beslemeler minimum seviyeye indirilmelidir.

                  11): Emniyet Takozu

                  • Koç başı ve üst tablanın ağırlığı sebebiyle ve hidrolik preslerde hidrolik basıncındaki azalma veya hidrolik kaçağı sebebiyle koç başında düşmeler meydana gelebilmektedir.
                  • Pres makinalarında bakım, kalıp bağlama vb. durumlarda yeteri sağlamlıktaki barlar (takozlar), tabla aralarına konularak güvenli çalışma sağlanmalıdır.
                  • Operator tarafından emniyet barları kolondan alındığında presin emniyet devresi, koç tablanın hareketini engelleyici yapıda olmalıdır.

                    12):  Görsel Koordinasyon

                    • Birden fazla operatörün çalıştığı preslerde operatörlerin birbirlerini görebileceği ve gerektiğinde iletişim kurabileceği çalışma ortamı sağlanmalıdır.
                    • Presin çeşitli kısımlarında bulunan bütün çalışma butonlarına aynı anda basılmadan pres çalışmayacaktır.
                    • Durdurma butonlarının sadece birine basılmasıyla presin durması sağlamalıdır.

                      13): PLC (Programmable Logic Controller )

                      PLC’ler; endüstri alanında kullanılmak üzere tasarlanmış, sayısal prensiplere göre yazılan fonksiyonu gerçekleyen, sistemi giriş-çıkış kartları

                      ile denetleyen, içinde barındırdığı zamanlama, sayma, saklama ve aritmetik işlem fonksiyonları ile genel kontrol sağlayan elektronik bir cihazdır.

                      PLC kullanıldı yerler

                      • Start Butonu
                      • Stop Butonu
                      • Işık Bariyeri
                      • Ekipmanın çalışma plc sistemi dışında güvenliği ilgilendiren donanımların ayrı bir güvenlik PLC sistemine bağlanması gerekmektedir. Bu şekilde çalışma PLC sisteminde meydana gelebilecek bir arıza durumunda ekipmanın güvenlik tertibatlarının devre dışındakalması engellenmiş olacaktır.
                      • Aynı zamanda Güvenlik PLC sistemi yardımıyla güvenlik sistemlerinin aktif çalışma durumları sürekli kontrol edilecektir.

                        14):   Şartlandırıcı

                        Prese gelen basınçlı hava şartlandırıcıdan geçerek nihai özelliğini kazanır.

                        • Filtre (Yabancı madde ve suyu ayırır)
                        • Basınç regülatörü (Prese gelen basıncı düzenler, sabitler)
                        • Yağlayıcı (Havanın bir miktar yağlanmasını sağlar ve presteki aşınma, sürtünme ve korozyonu önler)

                        Böylece daha güvenli bir pres çalışmak mümkündür.

                        15):     İş Ekipmanlarının Güvenli Hale Getirilmesi

                        • Pres Kontrol Panosu
                        • Şartlandırıcı
                        • Manometre ve Emniyet Ventili, Pres Emniyet Valfi
                        • Kompresör Hava Kurutucu, Hava-Yağ Filtresi
                        • Çember Korkuluk, Platform Korkuluğu
                        • Ergonomik Koşullar
                        • Gürültü Seivyesi

                        16):    Pres Kontrol Panosu

                        • Pres kontrol panosunda çalışma konumlarını değiştiren buton kilitli olmalıdır.
                        • Emniyet kilidi sadece yetkili kişilerde olmalıdır.
                        • Emniyet kilidi olmadan presin çalışma konumunda değişiklik yapılmamalıdır.
                        • Pres Kontrol Panosunun Üstündeki Yazılar Yabancı Dilde Olmamalıdır.

                          BURSA HİDROLİK PRES BAKIM TAMİR TEKNİK SERVİSİ 

                        • Bursa da bulunan firmamız hidrolik pres makinelerinin tamirini …birlikte herhangi bir arıza durumunda anında yardıma koşmaktadır. 

                          “İşlerinize, güvenilir çözüm ortaklığı sunuyoruz. Hizmet anlayışımızla kalitenize kalite katıyoruz.

by uysal uysal Yorum yapılmamış

Sektörümüzün Türkiye Potansiyeli

 

 

 

Metal İşleme Makinaları Mekanik Bakım ve Revizyon

Mekanik bakım ve periyodik bakım konularında, 33 yılı aşkın süredir hizmet vermekteyiz. Pres Bakım, Hidrolik ve Eksantrik preslerde kestirimci bakım, pnömatik ve hidrolik makina ekipmanlarının genel bakımı, değişim gerektiren parçaların imalatı ve tespiti, iyileştirme ve diğer değişle revizyon faaliyetlerine uyumlu bir dosyalama ve raporlama fayda sağladığımız ve çalıştığımız kurumlara “DEĞER KATAN” sonuçlar elde ettiğimiz konuların sadece bir miktarıdır.

Bursa Eksantrik pres bakımı, Bursa hidrolik pres bakımı ve Otomasyon arıza ,revizyonu ve yeni yazılım plc,scada yazımları ,yıllar içerisinde kazanmış olduğumuz tecrübe ile orantılı olarak, en güçlü olduğumuz hizmet dalımızdır.

Periyodik bakım föyü hazırlama ve çeşitli yönetim sistemlerinde çalışmakta olan müşterilerimizin isteklerine tam uyum ile bakım faaliyetlerini gerçekleştirmekteyiz. Kavrama fren, hidrolik keçe, yağ kaçakları, elektrik arızaları, gibi genel arızalar öncelikli olarak giderilmekte, pres geometrik ayarları, paralellik ayarı, diklik ayarı, tabla aşınma ve tabla revizyonu, hidrolik sigorta, aşırı yük sigortası, balata ayarı ve kestirimci bakım faaliyetleri gibi prosedürlerin hepsine tam ve profesyonel olarak cevaplar vermekteyiz. Bakım yönetim sistemlerinde, TPM ve EFQM gibi dosyalama ve çalışılan fabrikanın bakım onarım ve revizyon işlerini yürüten ekibi ile uyumlu çalışma, hızlı reaksiyon gösterme, UYSAL OTOMASYON LTD ŞTİ  şirketinin en değerli vasıflarından bazılarıdır.

 

Uysal Otomasyon LTD ŞTİ  Olarak Özel İmalat Makinaları Mekanik Bakım ve Revizyon İşleri ile Hizmetinizdeyiz.

Hidrolik prensibi ağırlıklı olarak kullanılan makinalar, pnömatik makinalar, sıkıştırma ve açma yapan özel imalatlar, dönen makine parçaları, yumuşak ve sert metallerin birbiri ile çalıştığı ve aşınmanın çok olduğu makinalar gibi çeşitli mekanik bakım gerektiren makinalarda keşif hizmeti, makinanın çalışma prensibinin anlaşılmasından sonra bakım ve revizyon hizmeti tarafımızdan verilmektedir.

Beyaz eşya sektörü, savunma ve havacılık sektörü, demir yolları ve vagon imalatı yapan kamu ve özel kuruluşlara bakım teklifleri ve çalışmaları yapmaktayız. Beyaz eşya ve elektronik üreticilerine bakım konularında destek vermekte, mühendis kadromuz ve deneyimli kadromuz bakım onarım faaliyetlerine hızlı sonuçlar ile cevap vermekteyiz.